top of page
Caută

Dulce de Cosette

În satul Benic din comuna Galda de Jos, la doar 25 km de Cetatea AlbaIulia, se găsește Agropensiunea Cosette, o oază de liniște într-un peisaj pitoresc.

Acolo a luat naștere și „Dulce de Cosette” – un proiect de suflet ce a evoluat rapid în cea mai apreciată afacere din zonă.

Arome delicioase și combinații inedite, texturi diferite și decoruri senzaționale – toate sunt îmbinate perfect de Cristi și Anca Ludușan.

Odată gustate, prăjiturile de la Cosette îți rămân întipărite în minte și în suflet, precum dulciurile pe care ți le făceau odinioară mama ori bunica.

Totul a început din pură pasiune...





Care este povestea ”Dulce de Cosette”?

La început, Cristi și Anca făceau dulciuri pentru cei cazați la Agropensiunea Cosette, de care se și ocupă.

La scurt timp, au început să găzduiască evenimente și, treptat, s-a dus vestea că acolo se fac cele mai bune prăjituri și torturi.

Cel mai mult s-au dezvoltat în timpul pandemiei, în 2020, își amintește Cristi.

Postau pe internet, în weekend-uri, poze cu dulciurile pe care le aveau disponibile, fie ele cu ciocolată, fructe ori caramel, iar comenzile nu întârziau să apară.

Un an întreg, în fiecare weekend, au livrat dulciuri oamenilor, fiind fericiți că le pot aduce un strop de bucurie în acele vremuri tulburi.

Treptat, au pus bazele unui laborator profesionist și de atunci fac prăjituri ”non-stop”, glumește Anca.

Cel mai mult au făcut peste 200 de kilograme de prăjituri pentru comenzile de Crăciun, a mărturisit ea.

Acum, clienții îi contactează pentru propriile evenimente și cu ajutorul lor, din vorbă în vorbă, tortul cu fistic by ”Dulce de Cosette” a ajuns și în restaurante.

Ambii fac delicioasele blaturi și creme, însă ornatul deserturilor este specialitatea Ancăi. Tot ea creează rețetele, iar Cristi se ocupă de livrări.

Planuri de viitor

Cei doi și-ar dori să investească în câteva echipamente mai performante, pentru că au în plan să încerce și alte tipuri de dulciuri, unele mai speciale, cu diferite combinații de gusturi și texturi.

„Este un risc, însă vrem să încercăm să fim și mai buni”, spune Anca.






Provocări

Prețul materiei prime aproape s-a dublat în ultimii doi ani, însă cei doi fac tot posibilul să mențină calitatea.

”Dulce de Cosette” nu folosește prafuri, îndulcitori sau premixuri, ci doar ingrediente naturale, proaspete, din zonă. Și zahărul este utilizat cât mai puțin posibil. Pentru a decora torturile, spre exemplu, se folosește o cremă din brânză și unt, nu marțipan ori pastă de zahăr.

„Este mult mai ușor să folosești prafuri, ca timp și ca lucru. Și câștigul este mai mare, însă noi nu ne dorim acest lucru. Este mai greu uneori să găsești anumite ingrediente, cum sunt nucile românești de exemplu, dar suntem corecți față de noi, în primul rând, și desigur față de clienți”, a precizat Cristi.

Ambii recunosc faptul că domeniul pe care și l-au ales îi solicită destul de mult – ore întregi petrecute în picioare, weekend-urile la care renunță, sărbătorile pe care le pierd fiindcă lucrează, însă spun că fac totul cu pasiune și atunci totul devine mai ușor.






Cu ce se mândrește ”Dulce de Cosette”?

„Cea mai mare satisfacție este atunci când, după un eveniment, primim mesaje de mulțumire din partea clienților. Simți că ți-ai îndeplinit scopul. Tot ce am făcut, am făcut ca pentru noi”, spune Anca.

„Multe persoane ne felicită și ne cer să păstrăm rețetele, să nu schimbăm nimic, ceea ce este o responsabilitate și mai mare pentru noi”, a concluzionat și Cristi.

留言


bottom of page